Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Έναρξη στο Ηρώδειο για το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας

 Στην Αθήνα διοργανώνεται από τις 4 έως τις 10 Αυγούστου το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας.Τα εγκαίνια έγιναν στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. «Όταν πριν από τέσσερα χρόνια συμφωνήθηκε στη Σεούλ ότι το επόμενο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας θα γίνει στο λίκνο της Δυτικής Φιλοσοφίας, στην Ελλάδα, είμασταν ενθουσιασμένοι», είπε κατά την τελετή έναρξης των εργασιών του Συνεδρίου ο Γουίλιαμ ΜακΜπράιντ, πρόεδρος της FISP, της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ενώσεων Φιλοσοφίας. Ο κόσμος των ιδεών συναντάται στην Αθήνα. Φιλόσοφοι και διανοητές θα καταθέσουν τις προτάσεις τους και θα ανταλλάξουν απόψεις στον τόπο όπου μπήκαν τα θεμέλια του Δυτικού πολιτισμού.



Ενα κατάμεστο Ηρώδειο υποδέχθηκε χθες τους 2.000 και πλέον συνέδρους που δίνουν το «παρών» στο 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας.

 
«Το συνέδριο αυτό ανοίγει ένα παράθυρο στην ανθρωπότητα, είναι ένα αγαθό που έρχεται για να μείνει στη ζωή μας ειδικά σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία» 


τόνισε ο Κωνσταντίνος Βουδούρης, καθηγητής Φιλοσοφίας του πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου ευχαριστώντας για την συμπαράστασή τους τους φορείς που στάθηκαν αρωγοί στο δύσκολο αυτό εγχείρημα.


Το 23ο παγκόσμιο φιλοσοφίας θα διαρκέσει έως τις 10 Αυγούστου και θα φιλοξενηθεί στην φιλοσοφική σχολή Αθηνών, αλλά και στην Πνύκα, το Λύκειο του Αριστοτέλη και την Ακαδημία του Πλάτωνος.






Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου