Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Μάθημα δημιουργικής γραφής στην Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους σε δωρεάν μάθημα δημιουργικής γραφής. Το σεμινάριο θα γίνει από τους συγγραφείς ΣΤΡΑΤΗ ΧΑΒΙΑΡΑ και
ΜΑΡΤΥ ΛΑΜΠΡΟΥ το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011 στις 11 πμ., στηναίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης (Κάδμου και Δαιδάλου, 3οςόροφος).
Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές στο τηλ. 2261089977
(Λεωνίδας Διαμαντής) μέχρι την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011.


 Ο Στρατής Χαβιαράς γεννήθηκε το 1935 στη Νέα Κίο Αργολίδας. Το 1967 μετανάστευσε στην Αμερική, σπούδασε συγγραφική τέχνη και μετάφραση στο Πανεπιστήμιο Goddard και εργάστηκε σε διάφορες υπαλληλικές θέσεις στις βιβλιοθήκες του Harvard ως το 1974, όταν διορίστηκε στο ίδιο πανεπιστήμιο ως διευθυντής της αίθουσας σύγχρονης ποίησης Woodberry και της βιβλιοθήκης Farnsworth. Από το 1985 διευθύνει το εργαστήρι συγγραφικής τέχνης (μυθιστόρημα) στο θερινό πρόγραμμα του Harvard. Έχει εκδώσει τέσσερις ποιητικές συλλογές στα ελληνικά και δύο στα αγγλικά. Τα μυθιστορήματά του "Όταν τραγουδούσαν τα δέντρα" και "Τα ηρωικά χρόνια", γραμμένα στα αγγλικά, κυκλοφόρησαν στον αγγλόφωνο κόσμο και σε μετάφραση σε πολλές ευρωπαϊκές γλώσσες και στη Λατινική Αμερική. Στην Αμερική ο Στρατής Χαβιαράς ίδρυσε και διηύθυνε την έκδοση του περιοδικού ποίησης "Arion's Dolphin" και το λογοτεχνικό περιοδικό "Harvard Review". Άρθρα και μεταφράσεις του, καθώς και κριτική αξιολόγηση του δικού του έργου έχουν δημοσιευτεί σε πολλά αμερικανικά και ευρωπαϊκά έντυπα. Έχει δώσει ομιλίες και αναγνώσεις από τα βιβλία του στην Αμερική, τον Καναδά και την Αγγλία. Από το 2000 δίδαξε τη συγγραφική τέχνη (μυθιστόρημα) στο ΕΚΕΜΕΛ. Το 2006 ξεκίνησε να συνεργάζεται με το ΕΚΕΒΙ ως διδάσκων και συντονιστής στα Εργαστήρια Τέχνης του Λόγου. Είναι ενεργό μέλος του Συλλόγου Αμερικανών Συγγραφέων και της Εταιρίας Ελλήνων Συγγραφέων.
Έργα του:
Η Μάρτυ Λάμπρου γεννήθηκε στη Λιβαδειά και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Παιδαγωγική και έχει εκδώσει τη νουβέλα "Το κόκκινο κουτί". Το διήγημά της "Θήβα, Βάγια, Αλίαρτος" δημοσιεύτηκε σε ανθολογία των εκδόσεων Καστανιώτη, και το "Κόπιτσες" διακρίθηκε στο διαγωνισμό του περιοδικού «Πλανόδιον», στο οποίο και δημοσιεύεται το Δεκέμβριο του 2010. Η συλλογή διηγημάτων «Κόπιτσες» εκδόθηκαν το 2010 από τις εκδόσεις «Οσελότος».
Το 2011 ολοκληρώνει το πρώτο της μυθιστόρημα "Με λυμένο χειρόφρενο", βασισμένο στα νεανικά ταξίδια της, στη Δυτική και Ανατολική Ευρώπη και Μέση Ανατολή, με τον νταλικιέρη πατέρα της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου